Van container huren Den Bosch naar circulaire economie

Het huren van een container wordt steeds populairder in Nederland. Er zitten namelijk veel voordelen aan, die voor meer gemak zorgen. Samen met u zorgen we ervoor dat Nederland schoon blijft.

Het verband tussen een container huren Den Bosch en de weg naar een circulaire economie is een feit. Door de jaren heen is onze samenleving steeds duurzamer geworden en dit is ook nodig door de doelen van de overheid om in 2050 volledig circulair te zijn. We moeten met z’n allen wel milieubewuster gaan leven, anders zal dit gevolgen hebben voor onze toekomst. De koers die we tot op heden hebben gevaren leidt tot opwarming van de aarde, uitputting van grondstoffen en diverse gezondheidsrisico’s voor mens en natuur. Er moet nog veel gebeuren totdat we zo’n circulaire economie kunnen bereiken en jij als consument kan hierbij helpen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder, dan vertellen we alles over de positieve impact van een container huren Den Bosch.

Wat is een circulaire economie?

Een circulaire economie is meer dan afval op een juiste manier scheiden en recyclen door een container huren in Den Bosch. Een circulaire is een economie waarin produceren en consumeren op een dusdanige manier plaatsvindt dat producten en materialen zo lang mogelijk gebruikt kunnen worden door deze te delen, te verhuren, te hergebruiken, op te knappen, te herstellen of te recyclen. In een ideale circulaire economie/samenleving bestaat er dan ook geen afval meer.

Binnen een circulaire economie heb je verschillende niveaus van circulariteit die worden samengevat in de 10 R’en van circulair, ook wel de 10R circulariteitsladder, R-ladder of het 10R model. Deze staan de mate van circulariteit waarbij de bovenste laag (R1) van de ladder het meest circulaire niveau is die je kunt bereiken. Deze verschillende niveaus staat voor Refuse, Reduce, Redesign, Re-use, Repair, Refurbisch, Remanufacture, Re-purpose, Recycle en Recover.

Wat zijn de doelstellingen voor een circulaire economie?

De drie hoofddoelstellingen van de overheid voor 2050 draaien om…

(1) Het efficiënter gebruik maken van grondstoffen in bestaande productieprocessen zodat er minder grondstoffen nodig zijn.
(2) Het gebruik maken van zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde, hernieuwbare (onuitputtelijk) en algemeen beschikbare grondstoffen wanneer er nieuwe grondstoffen nodig zijn zodat Nederland minder afhankelijk is van fossiele bronnen en milieubewuster kan handelen.
(3) Het ontwikkelen van nieuwe productiemethodes en het circulair ontwerpen van nieuwe producten

Deze doelstellingen zijn erop gericht om onze economie in Nederland zo snel als mogelijk circulair te maken.

Hoe kan een container huren in Den Bosch hieraan bijdragen?

Door een container huren in Den Bosch kun jij dus al een steentje bijdragen. Een container huren Den Bosch zorgt ervoor dat meer en meer materialen gerecycled en een nieuw ingeblazen worden. Met een container huren Den Bosch komt afval namelijk op de juiste plek terecht: bij de afvalverwerker die afval op de meest nuttige manier verwerkt. Ook kan de afvalverwerker er als geen ander voor zorgen dat het afval goed gescheiden wordt aangezien iedere container afvalscheiding vereist of achteraf door de afvalverwerker onder handen genomen wordt in het proces van afvalscheiding.

Container huren Den Bosch?

Wil je graag een container huren in Den Bosch? Bekijk dan snel alle containers in ons aanbod en bestel in slechts enkele klikken jouw container naar keuze via onze webshop.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste type container of het juiste formaat container? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!

Zoeken