Meer afval in coronatijd, ook naast de afvalcontainer

Het huren van een container wordt steeds populairder in Nederland. Er zitten namelijk veel voordelen aan, die voor meer gemak zorgen. Samen met u zorgen we ervoor dat Nederland schoon blijft.

Nu veel mensen thuis zijn komen te zitten produceren we gezamenlijk meer dan drie keer zoveel afval dan normaal. De tuin aanpakken, de badkamer renoveren of de zolder opruimen; het zijn allemaal klusjes waarvoor nu heel veel tijd is vrijgekomen. Hoewel we meer afval produceren blijkt uit verschillende onderzoeken dat we niet veel meer afval gescheiden inleveren. Hoe dat komt en hoe u dat kunt oplossen leest u hier.

Meer afval sinds de coronacrisis

Sinds de coronacrisis is de totale hoeveelheid huishoudelijk afval aanzienlijk toegenomen. GFT-afval is met 18% gestegen, PMD-afval met 20% en restafval met 34%. Toch lijkt er volgens verschillende afvalverwerkers dat er niet veel meer afval gescheiden aangeboden wordt. Zonde, want een groot deel van het afval kan prima hergebruikt worden. Toch kiezen veel mensen ervoor om hun kostbare afval weg te gooien bij het restafval. Bijvoorbeeld omdat zij niet weten hoe ze het afval goed moeten scheiden, door gemakzucht of omdat ze simpelweg geen zin hebben om in de file te staan bij de milieustraat.

Het nadeel van openbare prullenbakken

Hoewel openbare prullenbakken op het eerste gezicht geen probleem lijken, kunnen ze in sommige steden toch voor heel wat overlast zorgen. Veel mensen leggen hun afval namelijk naast de afvalcontainer. Dit komt doordat de bakken niet vaak genoeg geleegd worden en dus vol raken. Het effect van afval dat naast een container komt te staan is dat er ratten op afkomen of dat u een boete krijgt wanneer u betrapt wordt. Kortom; afval naast de container zetten wordt niet gewaardeerd. Maar wat moet u dan wanneer u met uw handen vol met afval voor een volle container staat? De oplossing is: zelf een afvalcontainer huren.

Het voordeel van een eigen afvalcontainer huren

Gaat u binnenkort klussen of heeft u om andere redenen veel afval dat u wilt weggooien? Dan kan een afvalcontainer de perfecte oplossing bieden. Aan het huren van een afvalcontainer zitten veel verschillende voordelen. Zo is afval dat vanaf de bron gescheiden wordt makkelijker en goedkoper om te verwerken tot grondstof of gerecycled product. Daarnaast wordt er veel energie en broeikasgas bespaart met het recyclen van uw afval. Dit is voordelig voor het milieu. Ook hoeft u niet meer urenlang in de rij te staan voor de milieustraat en bespaart u een boete voor het plaatsen van uw afval naast de container.

Een eigen afvalcontainer huren

Merkt u ook op dat de openbare afvalcontainers in uw stad steeds voller raken waardoor u uw afval niet meer kwijt kunt? Huur dan alleen, of samen met uw buren om de kosten te delen, een afvalcontainer. Zo kunt u op een snelle en goedkope manier toch al uw afval kwijt. Daarnaast legen wij de container zodra dat nodig is en wisselen we deze om voor een lege container als u dat wilt. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten afvalcontainers die wij aanbieden? Bekijk dan hier ons gehele assortiment.

Zoeken