Puin afvoeren

Het huren van een container wordt steeds populairder in Nederland. Er zitten namelijk veel voordelen aan, die voor meer gemak zorgen. Samen met u zorgen we ervoor dat Nederland schoon blijft.

Wilt u goedkoop puin afvoeren, maar heeft u nog geen idee hoe? Weet u niet welke afvalsoorten er onder puin vallen of wilt u gewoon meer informatie over puin afvoeren? Lees dan dit blog door alvorens u een bestelling plaatst.

Wat is puin afval?

Puinafval is steenachtig afval dat vrijkomt tijdens klussen zoals het slopen en metselwerk en
betonconstructies. Het bestaat uit losse brokstukken van stenen of betonnen objecten. Puinafval mag niet terecht komen tussen andere afvalsoorten omdat beide afvalstromen dan vervuild raken en niet meer geheel bruikbaar zijn tijdens het recyclingproces.

Afval dat valt onder puin afval is schoon puin, metselwerkpuin, kalkzandsteen, schoon grind, porselein en aardewerk. Afval dat niet in deze container hoort:

  • Gips;
  • Dakgrind;
  • Puin dat vrijkomt tijdens frezen;
  • Gas beton;
  • Asfalt;
  • Cement en keramiek.

Is grind puin?

Schoon grind kan gezien worden als puin. Echter maken wij wel een verschil tussen schoon grind en dakgrind. Dakgrind mag namelijk niet afgevoerd worden in de puin afvalcontainer maar moet in een dakafval container.

Is gips puin?

Gips is een afvalstof die zoveel mogelijk apart ingezameld dient te worden van andere afvalsoorten. Wanneer gips terecht komt tussen andere afvalstromen kunnen deze afgekeurd worden vanwege sulfaatvervuiling. Gips dat apart ingeleverd wordt kan volledig gerecycled worden.

Hoe wordt puin verwerkt?

Puin kan onderverdeeld worden in twee verschillende soorten: schoon puin en niet-schoon puin. Schoon puin is een afvalstroom die goed hergebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Nadat het puin wordt gebroken, gesorteerd, gezeefd en gefilterd kan het granulaat ingezet worden als fundering, ophoogmateriaal of toeslagmateriaal voor beton.

Hoe kan ik puin afvoeren?

Puin goedkoop afvoeren doet u door een puincontainer te huren. Deze kunt u tegen een scherpe all-in prijs bestellen op onze website. Het enige dat u hoeft te doen is het kiezen van de puincontainer, het formaat, de datum en locatie waarop u de container wilt ontvangen. De chauffeur zorgt ervoor dat de container bij u wordt geplaatst en ook weer wordt opgehaald.

Zoeken