Tuinafval afvoeren voor jou nieuwe droomtuin!

Het huren van een container wordt steeds populairder in Nederland. Er zitten namelijk veel voordelen aan, die voor meer gemak zorgen. Samen met u zorgen we ervoor dat Nederland schoon blijft.

Het is winter en dit is hét moment om te beginnen aan jouw droomtuin! Of je dit nu zelf gaat doen of dat je liever een aannemer wilt inschakelen, dat maakt niet uit. Hetzelfde geldt voor het feit dat je misschien juist wel zeer grootschalige plannen hebt of het toch liever klein wilt aanpakken. Wat wel zeker is, is dat jij hoogstwaarschijnlijk te maken gaat krijgen met tuinafval afvoeren en de vraag is hoe hier vanaf gaat komen. Evenals dat we je graag uitleggen waarom je juist in deze periode van het jaar zou willen beginnen met je tuin, helpen wij jou graag ook daarin graag op weg!

Waarom nu?

Je zult je tuin aanzienlijk minder gebruiken in de winter en dat is dan juist ook zo ideaal! Wanneer je nu namelijk je tuin aanpakt, staat hij er in de zomer (wanneer jij volop gebruik wilt maken van je tuin) als een pareltje bij. Zo hoef jij midden in de zonnige periode van het jaar niet in de troep te zitten, maar kun je gewoon lekker genieten van je tuin!

Daarbij is het handig om in de winter te starten met je tuin zodat je eventuele voorbereidingen in de basis van je tuin kunt leggen. Hiermee bedoelen we de indeling van je tuin, de betegeling van je terras, het aanleggen van plantenbakken en constructies zoals overkappingen en tuinhuisjes. Kortom: eigenlijk alles behalve het groen in je tuin. Planten kun je namelijk het best in het voorjaar plaatsen en dat is mogelijk wanneer je in de winter dus al al je andere klussen in de tuin hebt voltooid. Hetzelfde geldt voor bomen: er zijn twee ideale periodes om bomen te planten en dat is in het voorjaar (maart-april) of in het najaar (oktober-november).

Tuinafval afvoeren: Hoe doe je dat?

Je kunt tuinafval afvoeren door het huren van een container. Alle containers zijn beschikbaar in diverse formaten en varianten. Over het algemeen heb je de keuze uit containers van 3m2, 6m2, en 10m2 en kun je kiezen uit zowel een open als gesloten container.

Een container heb je makkelijk en snel besteld via onze webshop, waarna wij de container op een datum naar keuze op locatie komen leveren en na het einde van de door jouw gewenste periode ook weer op komen halen.

Containers voor tuinafval afvoeren

Bij een renovatie van je tuin kun je te maken krijgen met diverse soorten afval. Tuinafval afvoeren is niet moeilijk, maar vereist dan wel een goed beeld van het soort afval waar jij specifiek mee te maken gaat krijgen.

Wanneer je flink te maken krijgt met het afbreken van muurtjes, het vervangen van je dakterras of het afvoeren van grindtegels, is een puincontainer zeer geschikt. Hier kun je namelijk al je stenen, bakstenen, metselpuin, grindtegels en dakpannen in kwijt. Krijg je bij jouw tuinafval afvoeren ook te maken met het slopen van bestaande overkappingen, het plaatsen van een nieuwe overkapping, papier en kartonnen verpakkingsmateriaal van je nieuwe tuinmeubels en/of diverse soorten hout, plastic, glas en kunststof? Dan is een bouw- en sloopcontainer of een grofvuil container een betere keuze!

Wanneer het slechts gaat om natuurlijk tuinafval afvoeren, kies je voor al je takken, snoei- en maaiafval, hooi en stro, plantenresten, struiken en GFT-afval een groencontainer. Wanneer je grond zoals zand, veen, aarde, klei, tuinaarde, graszoden en grasmatten moet afvoeren, kies je bij jouw tuinafval afvoeren voor een grondcontainer.

Tuinafval afvoeren?

Krijg jij te maken met tuinafval afvoeren en ben je op zoek naar een geschikte container hiervoor? Bestel dan snel jouw puincontainer, grofvuil container, bouw- en sloopcontainer, groencontainer of grondcontainer.

Heb je vragen over tuinafval afvoeren? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!

Zoeken