Wilt u snel en makkelijk van uw afval af? Dan kan als particulier of bedrijf het een goed idee zijn om een afvalcontainer te huren. Maar wat zijn dan de kosten waar u rekening mee moet houden? Hieronder leest u waar de kosten van een afvalcontainer vanaf hangen en leggen we u meer uit over de mogelijke abonnementsvormen.

Hoeveel kost het om een afvalcontainer te huren in een stad of dorp?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op de vraag wat het kost om een afvalcontainer te huren. Dit ligt namelijk aan uw persoonlijke locatie en zowel het type als de grootte van de container die u wilt huren. De uiteindelijke prijs kan bijvoorbeeld afhangen van de volgende factoren:

-Afvalsoort

-Formaat

– Ophaalfrequentie

-Duur van abonnement

Afvalsoort

Als eerste bepaalt uw afvalsoort de hoogte van de uiteindelijke kosten. Doorgaans liggen de kosten voor papierafval redelijk laag, waarbij u vaak kunt rekenen op scherpe tarieven en acties. De kosten van restafval zijn in vergelijking met andere afvalstromen het hoogst. Dit is een extra stimulans om uw afval goed te scheiden. Bij Rolcontainer Nederland kunt u bijvoorbeeld ook een container huren voor andere doeleinden. Bent u op zoek naar een partij die uw vertrouwelijke documenten professioneel vernietigd? Dan bent u op zoek naar een archiefvernietiging container. Produceert u thuis of in uw onderneming veel groen en organisch afval, dan hebben wij daar ook een geschikte container voor. Heeft u te maken met glasafval en wilt u hier vanaf? Rolcontainer Nederland helpt u graag aan een flessenglas afvalcontainer!

Het formaat van de container

Daarnaast kunt u zelf het gewenste formaat van de container kiezen. Uiteraard zijn aan deze diversen formaten ook verschillende kosten verbonden. De afmetingen van de container hangen af van de hoeveelheid afval die u produceert en de locatie waar u de container wilt plaatsen.

Als u als MKB-onderneming weinig afval produceert, kan het kleinste formaat (240 liter) al voldoende zijn. Merkt u dat u toch behoefte heeft aan meer containerruimte, dan hebben wij ook containers van 500 liter, 660 liter, 1100 liter en 1300 liter in ons assortiment. Als u echter een bijzonder evenement op de planning heeft staan waarbij u veel afval verwacht, kunt u op aanvraag ook gebruik maken van onze container van maar liefst 1700 liter.

Ophaalfrequentie

De kosten van het huren van een afvalcontainer hangen ook af van de ophaalfrequentie. Ook deze bepaalt u helemaal zelf bij Rolcontainer Nederland. U kunt bijvoorbeeld één keer in de vier weken uw container laten legen, één keer per 2 weken, wekelijks of twee keer in de week. Of u overweegt om een kleinere container te nemen met een hoge ophaalfrequentie of een grotere container met een lagere ophaalfrequentie, is volledig aan u. Bij beide keuzes heeft u te maken met vergelijkbare prijzen. Wilt u het exacte tarief graag weten? Bekijk dan alle combinatiemogelijkheden op onze website.

Wist u dit al over de geschiedenis van de afvalcontainer?

Afval scheiden en ervoor betalen kan als een verplichting lijken, maar wist u dat het nog niet zo lang geleden is dat er helemaal geen afval werd opgehaald? Wat we weten, is dat men pas sinds de 19e eeuw begon met het ophalen van afval. Voor die tijd werd het meeste afval gewoon op straat of ergens in het water gedumpt. Aangezien de bevolking sterk begon toe te nemen en de hoeveelheid afval steeds meer werd, werd het noodzakelijk om actief afval op te ruimen.

Ook de kliko kennen we nog niet zo heel lang, want die werd pas in de jaren ’70 in Nederland geïntroduceerd. Vanaf dat moment werd ook het scheiden en recyclen van afval belangrijker en kwamen er dus ook aparte containers voor groenafval, papier en uiteindelijk ook plastic. Als Rolcontainer Nederland zijn wij helemaal ingespeeld op deze ontwikkeling en kunnen we aan Mkb’ers een ruim assortiment aan containers aanbieden.

Zoeken