Het huren van een container wordt steeds populairder in Nederland. Er zitten namelijk veel voordelen aan, die voor meer gemak zorgen. Samen met u zorgen we ervoor dat Nederland schoon blijft.

Wist u dat u maar 10 stappen verwijderd bent van een compleet nieuwe badkamer? Nee? Dan vertellen wij u graag dat niets minder waar is. Toch is een badkamer verbouwen vaak makkelijk gezegd dan gedaan. Hoe u de verbouwing zo goed mogelijk kunt laten verlopen vertellen wij u graag in dit blog.

Allereerst is het belangrijk om een plannetje op te zetten. Wanneer wilt u beginnen? Wanneer wilt u klaar zijn en aan wie gaat u hulp vragen? Veel mensen regelen op het laatste moment pas hun hulp, het vervoer van al het afval of ze hebben nog geen planning gemaakt waardoor de verbouwing vaak langer duurt dan gehoopt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Wij helpen u graag met het voorbereiden van uw klus.

Help! Waar begin ik?

Een badkamer verbouwen is altijd spannend, vooral wanneer het de eerste keer is. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van de verbouwing af zijn zodat u van uw nieuwe badkamer kunt genieten. Dit kan uiteraard alleen wanneer u een goede voorbereiding treft.

Stap 1. Maak een plattegrond van de nieuwe badkamer.
Voordat u gaat beginnen aan de badkamer verbouwen is het verstandig om van tevoren een plattegrond te maken. Niet alleen van de nieuwe inrichting maar ook van eventuele veranderingen in de leidingen. Houd rekening met ramen en deuren en zorg voor genoeg ruimte tussen de badkamermeubels.

Stap 2. Tijd om te slopen
Heeft u de plattegrond gemaakt en weten de klussers waar zij aan toe zijn? Begin dan met het slopen van de oude badkamer. Begin met het afvoeren van al het sanitair en ga daarna verder met de vloer- en wandtegels. Als u uw afval niet zelf wilt afvoeren kunt u een bouw- en sloopafval container of een puincontainer huren. Deze kan bij u voor de deur of in de straat geplaatst worden waardoor het weggooien van uw afval snel en eenvoudig gaat.

Stap 3. Leidingen (ver)leggen
Als u een nieuwe indeling heeft gemaakt voor de leidingen of als uw badkamer op een andere plaats in het huis komt en u de leiding daarom moet verleggen kunt u dat nu (laten) doen. U kunt natuurlijk ook een loodgieter inhuren zodat u er zeker van bent dat u geen lekkage veroorzaakt. Zijn de leidingen gelegd? Maak dan een foto zodat u tijdens de verbouwing precies weet waar de leidingen liggen.

Stap 4. Elektra (ver)plaatsen
Voor het plaatsen van elektriciteitskabels kunt u een elektricien inhuren, maar als u zelf ervaring heeft met elektriciteit kunt u dit uiteraard ook zelf doen.

Stap 5. Afvoer plaatsen
Voordat u de nieuwe vloer gaat leggen moet u de afvoer van de douche monteren. Controleer na het leggen van de waterleidingen op lekkage.

Stap 6. Maak de basis klaar
Als u binnenkort gaat tegelen moet u eerst de ondergrond controleren. Is deze vlak en egaal? Zo niet, egaliseer de grond dan eerst voordat u begint met tegelen.

Stap 7. Betegelen
Heeft u de nieuwe tegels al in huis? Dan kunt u beginnen met tegelen. Er zijn veel verschillende manier om tegels te leggen. Bekijk van tevoren welke het beste bij uw situatie past.

Stap 8. Sanitair
Nu de vloer ligt is het tijd om het sanitair te monteren. Bekijk op de foto’s waar de leidingen liggen en plaatst het sanitair op de meest gunstige plek. Het einde van de verbouwing is bijna in zicht!

Stap 9. Details
Nu de badkamer zo goed als klaar is is het tijd om de puntjes op de i te zetten door de tegels af te werken met waterdicht siliconenkit. Nog maar één stap voordat u eindelijk kunt genieten van uw badkamer.

Stap 10. Decoreren
Nu al het zware werk is gedaan is het tijd voor het leukere werk. Maak uw badkamer helemaal eigen door middel van decoratie. U kunt iets aan de muren hangen, een leuke kruk, vaasjes en plantjes of geurstokjes neerzetten. Nu is het dan echt tijd om te genieten!

En nu.. een afvalcontainer huren

Wij wensen u alvast veel succes tijdens de verbouwing. Wilt u meteen een afvalcontainer inplannen zodat u straks direct uw afval kunt weggooien? Bekijk dan hier onze webshop. Heeft u vragen over het huren van een afvalcontainer? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wilt u de container op laten halen of om laten wisselen.

Lees ook: de juiste manier om vertrouwelijke papieren weg te gooien

Zoeken