Het huren van een container wordt steeds populairder in Nederland. Er zitten namelijk veel voordelen aan, die voor meer gemak zorgen. Samen met u zorgen we ervoor dat Nederland schoon blijft.

Bouwafval container huren? De hoeveelheid afval die we per jaar per persoon produceren in Nederland is flink toegenomen. In 1950 produceerden we per persoon ongeveer 100 kilo afval per jaar per persoon en in 2019 was dit al 480 kilo per persoon. Een flinke stijging van 480%. Er lijkt een verband te zijn tussen de hoeveelheid afval en de ontwikkeling van de economie. Over het algemeen geldt; hoe meer geld we hebben, hoe meer we consumeren en hoe meer afval we produceren. Logisch eigenlijk. Een groot deel van dit afval is bruikbaar voor het recyclingproces. Zo ook ons bouwafval. Al ons bouwafval bij elkaar maakt ongeveer 40 procent uit van de totale Nederlandse hoeveelheid afval. Het inzamelen van bouwafval is er voordelig voor het milieu. Lees hier waarom.

Om te kunnen profiteren van de voordelen van bouwafval is het belangrijk dat de afvalstoffen gescheiden zijn. Gaat u een bouwafval container huren? Dan wordt de inhoud achteraf door sorteerinstallaties gescheiden. Hoe beter de afvalstoffen van elkaar zijn gescheiden, hoe makkelijker het wordt voor de eindverwerker om er een grondstof van te maken. Elke afvalstof heeft zijn eigen voordelen.

Hout recyclen

Hout kan op verschillende manieren verwerkt worden. Met het recyclen en hergebruiken van hout besparen we enorm veel bomen. Als het hout niet meer in zijn geheel bruikbaar is wordt het hout versnipperd tot houtvezels. Deze houtvezels kunnen gebruikt worden voor het maken van meubels, bijvoorbeeld pallets, of om duurzame energie mee op te wekken.

Metaal recyclen

Alle soorten metalen zijn voor 100 procent te recyclen. Om het metaal optimaal te kunnen verwerken is het nodig om de soorten metaal van elkaar te scheiden. Er zijn twee soorten metalen: ferro en non-ferro metalen. Onder ferro metalen vallen ijzer, kobalt en nikkel. In deze metalen is ijzer het hoofdbestanddeel. Non-ferro metalen zijn metalen waarin ijzer niet het hoofdbestanddeel is. Voorbeelden zijn koper, aluminium en messing. Veel metalen kunnen in hun geheel gebruikt worden maar het gebeurt vaker dat de verschillende metalen worden omgesmolten om er nieuwe producten van te maken. Gaat u een bouwafval container huren? Dan kunt u ook metalen laten afvoeren.

Glas recyclen

Nadat het glas uit de bouwafval container is gesorteerd is, wordt de afvalstroom gereinigd van etiketten, doppen en andere vervuilende afvalstoffen. Daarna wordt het glas tot kleine glasscherven gemaakt en omgesmolten. Op deze manier kunnen er nieuwe glazen producten van worden gemaakt. Met het recyclen van oud glas besparen we ongeveer 25 procent energie.

Papier recyclen

In Nederland gebruiken we ongeveer 150 kilo papier per jaar. Hiervan weten we al meer dan 85 procent van al ons papieren afval te recyclen. Het recyclen van papier is voordelig voor het milieu omdat we er veel bomen mee besparen. Nadat het papier is gesorteerd wordt het tot grote papier balen geperst. Van de papiervezels kan nieuw papier en karton worden gemaakt. Wist u dat ons papier al voor meer dan 80 procent uit gerecycled papier bestaat? Daarbij dient u vertrouwelijke papieren op een verantwoordelijke manier weg te gooien. Lees er hier meer over.

Meteen een bouwafval container bestellen

Omdat bouwafval een groot deel van ons afval uitmaakt is het belangrijk dat deze afvalstroom goed genuttigd wordt. Wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie? Op onze website kunt u een bouwafval container huren om uw bouwafval in te verzamelen. Na sortering van de afvalstoffen kan ook een groot deel van uw afval gerecycled worden.

Heeft u vragen of wilt u advies over een bouwafval container huren? Neem dan telefonisch of via de mail contact met ons op. Wilt u meteen een bouwafval container huren? Bekijk dan onze website voor de mogelijkheden.

Zoeken